Sisterality – International network of girls and young women

Udruga PaRiter je u partnerstvu s organizacijama TDM 2000 iz Italije i Psychoziales Zentrum fur Madchen und junge Frauen – die Spinnerei iz Austrije započela provedbu projekta Sisterality – International network of girls and young women, koji je financijski podržan kroz Erasmus+program.

Sudionice iz Hrvatske, Italije i Austrije kroz neformalnu edukaciju steći će znanja o korištenju digitalne tehnologije, poduzetništvu i rodnoj ravnopravnosti na tržištu rada te će također će razviti nove vještine kroz praktični dio u kojem će zajedno osmisliti kampanju i druge aktivnosti.

Ovim projektom želi se stvoriti međunarodna mreža mladih žena za promicanje zapošljivosti, poticanje mobilnosti radne snage te kroz kampanju osvijesti javnost o rodnoj nejednakosti na tržištu rada. Planiranjem aktivnosti kampanje mlade žene steći će nove vještine i znanja, što će povećati njihovu mogućnost zapošljivosti i radne mobilnosti.

Transnacionalna dimenzija ovog projekta daje mu dodatnu vrijednost, a sudionice iz ove tri zemlje, osim na lokalnoj razini, djelovat  će zajedno i na transnacionalnoj razini kako bi osvijestile javnost o problemu rodne nejednakosti na tržištu rada.