Predstavljanje Ureda pučke pravobraniteljice u Živoj knjižnici

U živoj knjižnici koja će se održati u srijedu, 21.listopada od 16 do 20 sati u Narodnoj čitaonici, biti će predstavljen rad Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Rijeci.

Ured djeluje na području promocije i zaštite ljudskih prava, a odnosi se primarno na rad po pritužbama građana na javnopravna tijela te na temelju njih daje preporuke i mišljenja za izmjenu zakona i propisa te administrativnih praksi. Kao središnje nacionalno tijelo za suzbijanje diskriminacije radi na  suzbijanju diskriminacije i promicanju načela jednakog postupanja. Osim toga, surađuje s domaćim i stranim institucijama te organizacijama civilnog društva.

Ured pučkog pravobranitelja opunomoćenik je Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim pravnim aktima o ljudskim pravima i slobodama koje je prihvatila Republika Hrvatska, a od studenog 2014. godine područni ured otvoren je i u gradu Rijeci.

Na info pultu građani će moći saznati više o djelovanju Ureda te na koji način mogu dobiti informacije i potrebnu pomoć.