Interkulturalni PUB KVIZ

Nakon Zagreba, Čakovca, Knina, Dubrovnika, Vukovara i Splita došao je red da i Rijeka ugosti pub kviz Inicijative SVI MI – Za Hrvatsku svih nas.

Mediji, političari i udruge stalno bruje o terminu nacionalne manjine, no što i koliko zapravo znate o njima? Evo prilike da provjerite svoje znanje i možda naučite nešto novo. Pozivamo vas na sudjelovanje u interkulturalnom kvizu koji će se održati 29. listopada (četvrtak) u Klubu mladih.

Kviz počinje točno u 18:00h, a molimo vas, ako ste u mogućnosti, da stignete malo ranije da vas stignemo svih smjestiti.

Što je tema kviza?
Teme kviza uključuju doprinose nacionalnih manjina kulturnom identitetu zajednica u RH te manjinsku kulturu u najširem smislu (jezik, književnost, umjetnost, sport, ali i glazbu i pop-kulturu).

Kako se igra?
Kviz se igra u ekipama od minimalno dva do četiri (ili više) igrača, igrači sami formiraju ekipu. Svaka prijavljena ekipa dobiva obrazac za zapisivanje odgovora na koji piše ime ekipe oko kojega se dogovore. Voditelj/-ica vodi program na način da redom čita unaprijed pripremljena pitanja, a svaka ekipa dogovorom unutar sebe na svoj obrazac upisuje odgovore koje smatra točnima. Nakon određenog broja pitanja, obrasci se skupljaju i točni odgovori boduju prema unaprijed zadanom ključu, nakon čega se sudionicima pročitaju točni odgovori i poredak ekipa prema bodovima na kraju te runde kviza. Kviz obično traje dvije do tri runde.

Pobjedničkoj ekipi slijedi nagrada 😉

Organizatori ove akcije su Inicijativa SVI MI – Za Hrvatsku svih nas i GOOD inicijativa, a u Rijeci podršku u organizaciji kviza pruža udruga PaRiter i Klub mladih.