Prava, rad i žene

Radioaktivna, emisija o rodnoj ravnopravnosti, od ponedjeljka, 27. veljače, započinje s ciklusom posebnih emisija koje će tematizirati žene na tržištu rada, a u sklopu projekta “Prava, rad i žene”. Specijalna edicija Radioaktivne će se emitirati svakog zadnjeg ponedjeljka u mjesecu na Radio Korzu.

Cilj projekta je podići svjesnost o specifičnim problemima s kojima se nose radnice, s naglaskom na mjere štednje i neoliberalne tendencije u Hrvatskoj i regiji. “Prava, rad i žene” će otvoriti prostor za artikulaciju i definiranje političkih, ekonomskih i socijalnih aspekata kapitalizma koji vrše pritisak na žene u sferi formalnog i neformalnog rada. Ovim projektom želimo povećati vidljivost “nevidljivih žena”, odnosno onih koje rade u domaćinstvima, trgovini, žena s invaliditetom itd. Osim svega navedenoga, tematizirat će se i sindikalno udruživanje radnica te politička i ekonomska analiza žena na tržištu rada, uzimajući u obzir razlike u plaćama, stakleni strop, radne uvjete itd.

Projekt predviđa snimanje, produkciju i emitiranje devet radio emisija o navedenoj temi, ali i organizaciju okruglog stola te promotivne aktivnosti. “Prava, rad i žene” emitirat će se, kao I svaka Radioaktivna do sada, na valovima Radio Korza ponedjeljkom u 18 sati te će emisije biti dostupne na zahtjev na MixCloud kanalu udruge PaRiter.

“Prava, rad i žene” financijski je podržan od strane Rosa Luxemburg Stiftung South-East Europe.