Održana je prva Živa knjižnica u sklopu projekta Faktor promjene

U četvrtak, 23. veljače u srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir u Krku održana je Živa knjižnica, i to u sklopu projekta Faktor promjene. Mladi su ovom prilikom imali mogućnost čitati o manjinama s kojima u svakodnevnom životu nisu u kontaktu, a sami su ovo iskustvo ocijenili kao izuzetno pozitivino i poučno.

Živoj knjižnici je prisustvovalo 30 učenika i učenica navedene srednje škole, dok je sama knjižnica sadržavala sedam naslova, odnosno sedam živih knjiga. Samom “čitanju” je prethodio uvod u aktivnost u smislu svojevrsne kratke radionica o ljudskim pravima, a sve kako bi mladima iskustvo  razgovora sa pripadnicima i pripadnicama manjina bilo što plodonosnije i zanimljivije. Nakon održane Žive knjižnice je izvoditeljica aktivnosti s mladima porazgovarala o njihovom iskustvu čitanja živih knjiža te su zajedno, kroz različite aktivnosti, evaluirali i promislili o svemu što su taj dan naučili.

Iduća živa knjižnica u sklopu projekta Faktor promjene održat će se već 2. ožujka, i to u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića u Rijeci.

Partneri na projektu su Kazališna radionica Malik – Rijeka, te udruga Kreativni Krk, a projekt financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.