PaRiter na treningu “Rodno osjetljivo novinarstvo i izvještavanje – promoviranje promjene za rodnu ravnopravnost”

Od 12. do 19. svibnja 2017. u Beogradu, održan je trening u sklopu projekta “Rodno osjetljivo novinarstvo i izvještavanje – promoviranje promjene za rodnu ravnopravnost” u koji je udruga PaRiter uključena kao partnerska organizacija.

Sudionici/e su kroz metode neformalnog učenja i radionica dobili nova znanja o ulozi jezika u izvještavanju, stvaranju reprezentacija i generiranju stereotipa u medijima, dobili nove vještine i razmijenili vlastita iskustva o temi. Osim toga, svi sudionici su sudjelovali u pisanju članaka koji će biti dostupni na blogu.

Ovaj trening je prva u nizu aktivnosti projekta kojem je cilj podići standarde izvještavanja, tako da ono postane rodno osjetljivije te povezivanje novinara/ki i organizacija civilnog društva u zemljama partnera. Na treningu su prisustvovali sudionici/e iz Srbije, Estonije, Italije, Češke, Makedonije, Hrvatske i Bugarske.

Projekt je financijski je podržan sredstvima Europske unije programa Erasmus+, a ostvaren kroz partnerstvo organizacija Forum Zena Indjija, Seiklejate Vennaskond, H.R.Y.O. Human Rights Youth Organization, Gender Alternatives Foundation, Business & Professional Women Prag II i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter.