PaRiter je postao dio stručne baze Sveučilišta u Rijeci!

Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci je krajem prošle godine otvorio Ured za karijere, koji je osnovan u sklopu projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile) i njegov je primarni cilj promicanje kvalitetnije suradnje između Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i poslodavaca, kroz unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih modela stručne prakse. Svrha prakse je stjecanje neophodnih znanja i vještina za studente i studentice, što će ih učiniti prepoznatljivom i poželjnom radnom snagom na tržištu rada.

S velikom radošću objavljujemo kako je PaRiter i službeno, odlukom koja je donijeta na 72. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci, održanoj 19. srpnja 2022. godine, dobio status stručne baze Sveučilišta u Rijeci.

Navedeno znači da će sada studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci moći provoditi praksu u PaRiteru, pod našim stručnim mentorstvom, kako bi stekli radno iskustvo, ojačali svoju svijest u pogledu ljudskih i građanskih prava, sloboda i tolerancije, ali i postali aktivnijim članovima i članicama našeg društva.

Zahvalne smo što su nas Filozofski fakultet u Rijeci i Sveučilište u Rijeci još jednom prepoznali kao vrijedne partnerice, te smo ponosne na još jedan uspjeh naše udruge i veselimo se implementaciji ove Odluke.