On the waves feminism

Aktivistička početnica “Na valovima feminizma” – zbornik je tekstova nastao nakon istoimene Ljetne feminističke škole organizirane u rujnu 2021. godine u Šibeniku, a sad je dostupna i na engleskom jeziku!

Tekstovi u ovoj početnici obuhvaćaju širok spektar tema kojima se Platforma za reproduktivnu pravdu od osnutka 2017. godine bavila: od reproduktivnog nasilja, preko seksualnog obrazovanja, reproduktivnih prava trans, interspolnih i rodno varijantnih osoba, klitopismenosti, do potencijalnih zamki dugoočekivanog zakona o pobačaju u vidu obveznih savjetovanja. 

Ovi su tekstovi pisani prije nego je tema dostupnosti pobačaja i javnog zdravlja u Hrvatskoj došla u fokus medija i javnosti prvenstveno zbog hrabrosti Mirele Čavajde te čini sjajnu podlogu za daljnje promišljanje, pisanje, ali i feminističko djelovanje. Publikacija služi i kao upozorenje da se ženska reproduktivna prava sustavno i godinama polagano uništavaju.

Početnica je namijenjena svim budućim i sadašnjim aktivistkinjama i feministkinjama, ali i svima onima koje teme kojima se bavi zanimaju, ali na jednom mjestu nisu mogli naći strukturirane i relevantne informacije.