Održana Radionica odnosa s javnošću i pisanja vijesti

Radionica odnosa s javnošću i pisanja vijesti uspješno je provedena u sklopu projekta Sisterality – International network of girls and young women, koji udruga PaRiter provodi u partnerstvu s organizacijama TDM 2000 iz Italije i die Spinnerei iz Austrije. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Polaznice radionice naučile su na koji način komunicirati s medijima, kako sastaviti vijest, najavu, poziv i priopćenje te koje su najčešće pogreške pri pisanju i slanju istih. Stečeno znanje koristit će u daljnjim akcijama predviđenim ovim projektom te u svom budućem radu.

Projekt je transnacionalna inicijativa mladih kojom želimo stvoriti mrežu mladih žena kako bi se promovirala njihova zapošljivost, potaknulo na radnu mobilnost te kako bi se podigla svijest javnosti o temi rodne nejednakosti na tržištu rada. Ova transnacionalna inicijativa mladih u kojoj sudjeluju Hrvatska, Italija i Austrija, kombinira radionice i organizaciju različitih aktivnosti za građane i građanke. Kroz ovu inicijativu želimo podići svijest javnosti u našim lokalnim zajednicama i te omogućiti sudionicama nova znanja u polju ITC tehnologije, poduzetništva, ženskih prava i aktivnog sudjelovanja.