HopaCupa.org – mjesto za sve informacije o kontracepciji i medicinskim uslugama

Svaka osoba ima pravo na seksualnu slobodu, pravo na pristup adekvatnim medicinskim uslugama i pravo na točne i provjerene informacije koje se temelje na znanstvenim spoznajama. Projekt HopaCupa.org ima za cilj promovirati odgovorno seksualno ponašanje, i to kroz pružanje informacija o kontracepciji i pružateljima/cama medicinskih usluga na jednostavan i svima razumljiv način, a sve kako žene i djevojke mogle donositi informirane odluke o svojem seksualnom i reproduktivnom zdravlju.

HopaCupa.org projekt je nastao kao odgovor na činjenicu da je sve teže i teže doći do točnih informacija o seksualnosti i reproduktivnom zdravlju. Naime, projekt uključuje izradu web stranice koja će svojom jednostavnošću biti pristupačna svima te će na jednostavan način naglašavati dobre i loše strane kontracepcijskih sredstava koja su dostupna u Republici Hrvatskoj. Nadalje, mapirat ćemo ginekološke ordinacije kako bi svaka osoba koja ima potrebu za uslugama iz domene reproduktivnog zdravlja mogla na jednostavan način saznati koja je najbliža ordinacija, kontakt podatke i radno vrijeme.

Živimo u svijetu promjena i internet je postao jedno od glavnih mjesta za informiranje te radi toga želimo iskoristiti tehnologiju kao medij za pružanje točnih, provjerenih informacija, naročito u ovom trenutku kada raste razina konzervativnosti društva i seksualnost sve više i više postaje tabu.

Projekt financijski podržava Global Fund for Women i provodi ga udruga PaRiter u 2017. godini.