Otvorenje izložbe Naše tijelo, naš izbor, naša borba!

U četvrtak, 16.2.2017. u gradu Rijeci, u Križanićevoj 6a održat će se otvorenje izložbe “Naše tijelo, naš izbor, naša borba!”.

Izložba je aktivistička intervencija, a biti će izloženi aktivistički materijali, (fotografije, pamfleti, medijski članci i dr.) koji svjedoče borbu žena širom svijeta da ostvare ili zadrže pravo na prekid trudnoće. Na otvorenju će se također moći poslušati izvedba zbora VINS.

Koncept postave obuhvatit će dvadesetak zemalja iz cijelog svijeta, a naracije o zemljama pružit će uvid u situaciju, zakone i nastojanja ženskih pokreta da ostvare svoja prava. Uz postav izložbe, u prostoru će biti i “Čitalački ćošak”, u kojem će posjetitelji/ce moći pročitati više o zakonodavnim okvirima i praksama iz cijelog svijeta, ali i prelistati materijale američke organizacije “Katolici za izbor”.

Izložba će biti otvorena do 25. veljače,  od 12 do 17 sati, omogućena je u suradnji s platformom Građani svom gradu. Nastala je u sklopu projekta Hrvatsko feminističko proljeće, a financijski ju podržavaju Mediterranean Women’s Fund i Primorsko-goranska županija.