Smoqua te poziva: Uključi se i volontiraj!

Tražiš nešto za ispuniti listopadske dane i odgovoran/na si, komunikativan/na i voliš se družiti? Tvoja potraga je – dovršena! Sredina listopada u Rijeci već je tradicionalno određena za festival queer i feminističke kulture Smoqua. Pozivamo te da nam se pridružiš na festivalu kroz volontiranje a koji će se ove godine održati od 13. do 15. listopada.

Prijaviti se možeš do 9. rujna 2022. na  Tvoj doprinos je od posebne važnosti: gosti i gošće, pandemija, publika, događanje, žiža – festivali donose uzbuđenje i niz zadataka koje treba napraviti.

Aktivnosti:

Organizacija: dogovaranje unutar tima o planu rada, rasporedu i pojedinim aktivnostima festivala. Osigurajmo zajedno nezaboravnu atmosferu! Važno je brinuti o gostoprimstvu što uključuje brigu o gostima i gošćama: komunikacija, dočekivanje i pomoć sudionicima/ama festivala iz drugih gradova i zemalja. Pobrinimo se za naše drage prijatelje/ice!

Dežurstva tijekom događanja: tradicionalni Queer-UP party! i info-štandovi trebaju odgovorne, tople i komunikativne ljude. Predstavimo se zajednici u najboljem svjetlu i vodimo računa jedni o drugima!

Informiranje o festivalu: kako najbolje saznati za neki event nego preko letaka i plakata? Ako ti neposredna komunikacija ipak nije najdraža aktivnost, a želiš sudjelovati – možeš dijeliti letke i lijepiti plakate. Bilo bi šteta da netko propusti informaciju da se događa Smoqua, zar ne?

Priprema prostora: briga o prostorima pojedinih aktivnosti prije, za vrijeme i nakon događanja. Ostavimo sve u najboljem redu i budimo odgovorni/e!

Što se od tebe očekuje?

Volontere i volonterke Smoque odlikuje energičnostmotivacija, točnost, odgovornost, kreativnost, pozitivan stav, nesebičnost! Zajedno ćemo tako pridonijeti ugodnoj provedbi festivala, lijepom provodu sa zajednicom i svim gostima/gošćama.

Razmisli o tome koliko vremena želiš i možeš izdvojiti! I malo je puno kada se svi/e u timu drže dogovora.

Što možeš dobiti volontiranjem?

Volontiranjem možeš dobiti iskustvo učenja, razvoja, osnaživanja, usavršavanja i povezanosti sa zajednicom, a najvažnije što postaješ dio nečeg većeg od sebe! Povezat ćeš se s queer i feminističkom zajednicom Rijeke i Europe što pomaže stvaranju čvrste društveno-aktivističke platforme. Dobro ćeš se zabaviti, upoznati puno različitih ljudi i imati priliku razvijati svoje potencijale. Također, možeš produžiti suradnju s LORI i/ili suradničkom organizacijom festivala PaRiter.

Ako ti sve od navedenog zvuči zanimljivo i želiš se priključiti volonterskom timu Smoque, pošalji nam e-mail na  do 9. rujnaSve što trebaš je napisati što bi mogao/la ili volio/voljela raditi te par riječi o sebi, broj svog telefona i mi ćemo ti se javiti. Molimo te da u “subjekt” e-maila staviš: Smoqua2022 – volontiranje. Hvala!

Vidimo se, čekamo te! 🙂