POZIVAMO MLADE NA UKLJUČIVANJE U ERASMUS+ PROJEKT: GO do jednakopravnog, solidarnog i uključivog društva!

Mlada si osoba između 15 i 30 godina?

Zanimaju te teme građanskog obrazovanja, ljudskih prava i sudjelovanja mladih u društvu?

Želiš se angažirati za ravnopravno i solidarno društvo za mlade?

Želiš o tome razgovarati s drugim mladima, profesorima te onima koji donose odluke?

Živiš u Zagrebu, Zagrebačkoj, Osječko-baranjskoj, Primorsko-goranskoj ili Karlovačkoj županiji?

Ako su odgovori na prethodna pitanja potvrdni, pozivamo te da se prijaviš na Erasmus+ projekt GO do jednakopravnog, solidarnog i uključivog društva!

Cilj projekta je da se mladi bolje upoznaju s temama ljudskih prava, medijske pismenosti, participacije mladih u društvu te da nakon edukacija ostvare zajedničku komunikaciju s profesorima i donositeljima odluka u svojoj lokalnoj zajednici o temama koje su mladima važne. Dijalog će biti proveden o građanskom odgoju i obrazovanju te načinima kako obrazovni sustav poučava o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i socijalnoj uključivosti.

U sklopu projekta će se provoditi sljedeće aktivnosti:

§  Jednodnevni trening uvoda u društveno sudjelovanje mladih i pripreme za dijaloge mladih s donositeljima odluka. Prvi će biti u Zagrebu 24. veljače, zatim 2. travnja u Rijeci i Osijeku, a 23. travnja u Karlovcu.

§  Trodnevni trening o ljudskim pravima, medijskoj pismenosti, uključivosti i rodnoj ravnopravnosti. Trening će se održati u Primorju (u lipnju za mlade od 18 do 30 godina) te u Slavoniji (u rujnu za mlade od 15 do 18 godina).

§  Dvodnevni trening o dijalogu s donositeljima odluka u lokalnoj zajednici iz koje dolaziš (listopad).

§  Dijalozi s donositeljima odluka u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu i Rijeci (studeni i prosinac, 2022. te siječanj 2023).

Za sudjelovanje u uvodnom treningu i ostalim aktivnostima projekta se možeš prijaviti putem obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd77D9Wkgv16-cpPXuffwSlWnctStUSBU92ePel6FD3CBmuJQ/viewform

Prednost će imati mladi koji pokažu interes za uključivanje u više aktivnosti, a brinut ćemo i o ravnopravnom uključivanju mladih prema geografskoj lokaciji i drugim okolnostima.

Projekt organizira Ambidekster klub iz Zagreba s partnerima DrONe – Udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje iz Karlovca, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju- PaRiter iz Rijeke te Nansen dijalog Centar iz Osijeka. 

Projekt broja 2021-1-HR01-KA154-YOU-000020267 dio je programa Erasmus+, a financira ga Europska unija preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Ovaj tekst izražava isključivo stav Ambidekster kluba i projektnih partnera. Komisija se ne može smatrati odgovornom za uporabu informacija koje se u njemu nalaze.