Poziv za sudionike i sudionice fokus grupe – usklađivanje privatnog i poslovnog života

Mreža „4. smjena – nevidljivi rad“ poziva zaposlene roditelje mlađe djece do nižih razreda osnovne škole (ili do kraja osnovne škole) s  područja Primorsko-goranske i Istarske županije da se priključe fokus grupi o usklađivanju privatnog i poslovnog života muškaraca i žena. Potičemo i osobe iz ruralnih područja i muškarce da se pridruže.

Održat će se u utorak, 7. lipnja 2022. 18 sati u Rijeci prostoru udruge PaRiter, Blaža Polića 2, 4. kat, te će trajati oko 90 minuta. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, javite nam se na ili +385 95 3935 611. Za vrijeme fokusice biti će organizirano čuvanje djece. Ukoliko je potrebno, osobama koje nisu iz Rijeke mogu se pokriti putni troškovi.

Fokus grupa dio je istraživačkih aktivnosti projekta ‘Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene’, a podatci će se koristiti u svrhu zagovaranja u području usklađivanja privatnog i poslovnog života, odnosno unaprijeđenju politika koje bi omogućile kvalitetnije javne usluge i mjere poput organiziranog čuvanja djece, brige za starije i dr. Svi sudionici/ice ostat će anonimni.

Projekt ‘Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene’ ima za cilj osnažiti organizacije civilnog društva uključene u Tematsku mrežu kroz partnerstva, međusektorsku suradnju s visokoobrazovnom ustanovom, te jedinicama lokalne i regionalne samouprave radi postizanja učinkovitog socijalnog dijaloga sa svrhom razvijanja i predlaganja adekvatnih javnih politika, prilagođenih kulturnim specifičnostima pojedine regije, kako bi se doprinijelo usklađivanju privatnog i poslovnog života građana i građanki RH.

Nositeljica projekta je udruga B.a.B.e., a partneri/ce na projektu su: Sveučilište u Zadru, Grad Novska, Vukovarsko – srijemska županija, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, Udruga “HERA” Križevci, Centar za građanske inicijative Poreč, Ženska udruga “IZVOR”, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug, Domine – organizacija za promicanje ženskih prava, Prostor rodne i medijske kulture K-Zona te Mreža mladih Hrvatske.

Vrijednost projekta je 3.599.941,69 HRK, od čega se iz državnog proračuna RH financira 15%, a iz Europskog socijalnog fonda 85% u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Posrednička tijela su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (Europski strukturni i investicijski fondovi u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014.-2020.).