Poezija u Crvenom: Stihovi Otpora

20.4. – subota
– radionica pisanja poezije + izrada fanzina
15h/ Galerija SKC, Kružna ulica
6

Članica Centra za kazalište potlačenih POKAZ iz Zagreba predstavit će koncept ‘poezije otpora’, inspiriran metodologijom kazališta potlačenih Augusto Boala. Kroz kolektivno pisanje poezije, sudionici će istraživati kako poezija može pružiti otpor društvenim normama i represijama te mobilizirati specifične potencijale. Radionicu će voditi Doria Jukić, praktičarka metodologije kazališta potlačenih i Matija Rubinić, koji će u drugom dijelu radionice voditi proces izrade fanzina. Fanzin u kojem ćemo upakirati našu poeziju nastaje na sličan način kao i stihovi otpora – spontano i ekspresivno. Koristiti ćemo analogne metode izrade fanzina i kolaža. Škare, ljepilo, likovni pribor, tipkaću mašinu,ali i sve ono što nam se nađe pri ruci kako bi mogli vizualno obogatiti našu poeziju. Sudjelovanje je besplatno i otvoreno svima bez prethodnog iskustva u pisanju poezije.

Ponesite jednu pjesmu po vlastitom izboru (klasičnu, modernu, postmodernu, suvremenu, domaću, stranu). Pridružite nam se u Galeriji SKC da saznate – zapravo, da zajedno saznamo više!

Prijavite se OVDJE.

Doria Jukić je socijalna radnica, praktičarka metodologije kazališta potlačenih i aktivistička bubnjarka. 
Matija Rubinić je profesor u srednjoj školi. Predaje grafički dizajn, zvuk i audioprodukciju. U slobodno vrijeme crta, reže, lijepi i svira. Igra se sa dizajnom i alternativnim pristupima dizajnu. Vodio je nekoliko radionica izrade fanzina. Voli fanzine jer u njima vidi kreativni prostor slobode i bijeg od vizualnih pravila i normi.