Gaslighting: Psihološka radionica

20.4. – subota
12 h/Udruga Pariter, Blaža Polića 2

*Gaslighting je oblik emocionalnog zlostavljanja u kojem zlostavljač nastoji izluditi žrtvu kako bi počela sumnjati u samu sebe i svoju stvarnost.

Kako je tema ovogodišnjeg izdanja Festivala menstruacije tretman žena u javnozdravstvenom sustavu sumiran pod motom “Nije ti ništa!”, a žene učestalo izvještavaju o iskustvima obezvređivanja, omalovažavanja i negiranja vlastitih iskustava u zdravstvenim institucijama, ovom radionicom u sigurnom prostoru želimo osvijestiti njegove različite oblike i pojavnosti u svakodnevnom iskustvu kao i istražiti strategije i resurse koji su nam dostupni za obranu od gaslightinga.

Koristeći medote geštalt psihoterapijskog pravca i imaginaciju, kroz radionički format suočit ćemo se s neugodnim iskustvom koje mnoge od nas dijele kako bismo s radionice izišle svjesnije i jače.

Prijavite se OVDJE.

Mia Rukavina, magistrirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Radila je kao psiholog u privatnim i javnim ustanovama u Rijeci i Zagrebu, te je apsolventica geštalt psihoterapije pri Institutu fur integrative Gestalt therapie u Zagrebu. Vlasnica je obrta Flow – obrt za savjetovanje i komunikaciju te unazad 3 godine privatno radi individualno i grupno savjetovanje prema principima geštalt psihoterapije. Temom ženskog identiteta bavila se više godina, isprva sudjelujući i asistirajući, a zatim samostalno kreirajući i vodeći cjelogodišnji ciklus grupnih radionica za osvještavanje raznih aspekata ženske psihologije „Na putu žene“. Unazad godinu dana izučava temu maskulinosti i muškog identiteta. Profesionalne interese prema ženskom i muškom identitetu te njihovom odnosu integrira u svakodnevnom životu kroz užitak u plesanju tanga.