One Billion Rising – Rijeka 2015.

Rijeka ustaje protiv nasilja nad ženama!

Dana 14. veljače obilježava se V-Day, tijekom kojeg se diljem svijeta provodi akcija One Billion Rising. Svrha ove akcije, kojoj je moto: “Drum! Dance! Rise!”, je da se kroz pjesmu i ples ukaže na problem nasilja nad ženama. Kampanja je pokrenuta 2012. godine, a prošle godine se provodila u više od 200 zemalja.

Udruga PaRiter u suradnji s udrugom SOS telefon – grad Rijeka ove godine prvi puta organizira ovo događanje u Rijeci, koje će se održati na valentinovo, 14. veljače u 12:00 na Korzu, ispred Radio Rijeke. Na taj način Rijeka će se pridružiti brojnim hrvatskim i svjetskim gradovima.

Događanje će se sastojati od 5-minute plesne koreografije koju će izvesti članovi/ce riječkih plesnih skupina Lost in Wonderland i Plesne grupe Flame. Uz njih na Korzu će plesati i članovi nevladinih organizacija, volonteri i volonterke, a nadamo se da će nam se priključiti i slučajni prolaznici te prolaznice.

One Billion Rising sastoji se od plesne koreografije, koja se pleše na pjesmu Break The Chain (pjesma je napisana i uglazbljena u ovu svrhu, a koreografiju potpisuje Debbie Allen). Koreografija je jednostavna, kako bi ju svatko mogao savladati te je možete naučiti pomoću priloženih videa:

 Pridruži nam se i ti! Protestiraj! Pleši! Ustani!