Mladi za obrazovne politike politike koje podržavaju jednakopravnost, uključivost i solidarnost!

O PROJEKTU:

Go do jednakopravnog, solidarnog i uključivog društva! Participacija mladih i dijalog s mladima o globalnom građanskom obrazovanju usmjerenom na jednakopravnost, uključivost i solidarnost“ projekt je usmjeren poticanju demokratskog sudjelovanja mladih u procesu donošenja odluka s naglaskom na aktivno sudjelovanje mladih u kreiranju obrazovnih politika s osobitim fokusom na jednakopravnost, uključivost i solidarnost. Dijalog će dakle biti proveden o građanskom odgoju i obrazovanju te načinima kako obrazovni sustav poučava o ljudskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i socijalnoj uključivosti. 

TRAJANJE PROJEKTA:

21.11.2021. – 21.05.2021.

U provedbi surađuju: 

Ambidekster klub – Zagreb 

DrONE- udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje – Karlovac

Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter – Rijeka

Nansen dijalog centar – Osijek 

AKTIVNOSTI:

Mlade s područja Zagreba, Slavonije, Karlovca i Primorja potaknuti će se na promišljanje o uključivijem i solidarnijem sustavu obrazovanja kroz strukturiranu podršku u vidu priprema, edukacija, mentorstva i procjena potreba. Na aktivnostima će uključeni mladi surađivati s onima koji rade s mladima i odgojno-obrazovnim radnicama i radnicima. Nakon razmjena, priprema i edukacije, mladi će provesti strukturirane dijaloge  s donositeljima odluka iz lokalne i područne samouprave te s odgojno-obrazovnim radnicama i radnicima radi kreiranja zajedničke komunikacije i preporuka za obrazovanje i škole koje doprinose jednakopravnosti, uključivosti i solidarnosti. 

U PROJEKT ĆE BITI UKLJUČENI:

  • mladi u dobi od 15 do 30 godina
  • donositelji odluka iz upravnih tijela za obrazovanje i mlade
  • ravnatelji i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola

Organizacije koje provode projekt su članice GOOD inicijative za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u odgojno-obrazovne ustanove. Više o djelovanju inicijative možete saznati na web stranici:

http://goo.hr/good-inicijativa/

Projekt 2021-1-HR01-KA154-YOU-000020267 dio je programa Erasmus+, a financira ga Europska unija preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije. 

Tekst  isključivo izražava stav autora i Ambidekster kluba. NA i Komisija nisu odgovorne za korištenje podataka koje ista sadrži.