“Innovation, Creativity and Advocacy in Youth Work”

Maja Obućina je kao predstavnica Udruge PaRiter sudjelovala na trodnevnom treningu “Innovation, Creativity and Advocacy in Youth Work” koji se održao u Dublinu u organizaciji irske Erasmus+ agencije, organizacija Léargas i Youth Work Ireland. Cilj treninga bio je povezati sudionike/ce i graditi potencijalna partnerstva u područjima kao što su; kreativnost i inovacije, aktivno građanstvo, održivi razvoj, socijalna inkluzija, europske vrijednosti i mnoge druge teme koje su povezivale organizacije iz deset različitih zemalja. 

Raspravljalo se o politikama „youth worka“ na europskoj razini te o uvjetima rada u različitim zemljama, a sudionici/e su istraživali/e koliko je područje rada s mladima prepoznato i priznato kao profesija. Kroz interaktivne igre istraživali su ciljeve rada s mladima koji su postavljeni na europskoj razini, a raspravljalo se i o mogućnostima prijave projekata u sklopu Erasmus+ programa. Organiziran je i posjet centru za mlade Bradog u Dublinu gdje su djelatnice prezentirale područje i način rada, a mlade osobe korisnici/e programa su ispričali/e vlastita iskustva.

Uz službeni dio programa, organizirane su i aktivnosti u slobodno vrijeme, kao što je interkulturalna večer, vođena tura Dublinom te druženja uz večere. Kroz neslužbene aktivnosti sudionici/e su se međusobno upoznavali što je doprinijelo i stvaranju potencijalnih suradnji.

Aktivnost je financijski podržala i Agencija za mobilnost i programe Europske unije.