Završio projekt „Živa knjižnica – ne sudi knjige po koricama“

Epidemiološka situacija nije spriječila održavanje žive knjižnice za javnost koja se obično održavala u Narodnoj čitaonici u Rijeci. Ovo je druga godina u kojoj je živa knjižnica bila u online obliku. Knjiga utisaka pokazuje da su čitatelji/ice zadovoljni sa živom knjižnicom. Pridružilo se i nekoliko učenika/ica iz Gimnazije Eugen Kumičić Opatija te Tehničke škole Rijeka.

Projektom su predviđene i školske žive knjižnice, a s obzirom na epidemiološku situaciju snimljeni su videi za učenike/ice umjesto odlaska u škole. Videi su snimljeni na temelju pitanja koje su sastavili učenici/ice. Namijenjeni su učenicima/icama Tehničke škole Rijeka, Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka, Učeničkog doma Lovran i Gimnazije Eugena Kumičića.

Podsjećamo da živa knjižnica koju organiziramo za učenike/ice ima verifikaciju Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Agencije za odgoj i obrazovanje.

Sljedeće godine planira se nastavak živih knjižnica u školama/učeničkim domovima u Primorsko-goranskoj županiji te živa knjižnica za javnost. Kratke videe možete pogledati na linku.

Projekt „Živa knjižnica – ne sudi knjige po koricama“ financira Primorsko-goranska županija.