U Hrvatskoj održan sastanak svih sudionica projekta”Sisterality”

Prošlog vikenda, od 7.09.2017.-11.09.2017., u Fužinama je održan internacionalni sastanak mladih žena iz Italije, Hrvatske i Austrije u sklopu projekta, „Sisterality – International network of girls and young women“, koji je podržan sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Fužinarska kuća na 5 dana bila je mjesto kreiranja internacionalne mreže mladih s ciljem promicanja njihove zapošljivosti i buđenja svijesti o temi „rodne nejednakosti na ržištu rada“.

Uzimajući u obzir problematične situacije na tržištu rada, sudionice su pod vodstvom mentorica, a kombinirajući radionice i razne aktivnosti, ispitivale stanja u tri države nastojeći zajedno pronaći idejna rješenja za suzbijanje seksizma, nejednakih plaća, diskriminacije u radnim odnosima i dr. Iskustva sudionica, te njihova znanja vezana uz problematiku rodne nejednakosti na tržištu rada, a koja su stekle u matičnim zemljama, pokazala su se kao
značajan doprinos samoj inicijativi, dok su s druge strane, sastankom u Fužinama, usvojile neka nova znanja i iskustva, koja će im, kako tvrde, biti od velike pomoći u daljnjem radu.

Projekt „Sisterality“ je transnacionalna inicijativa mladih, u kojem sudjeluju mlade žene iz tri partnerske organizacije: PaRiter iz Hrvatske, TDM 2000 iz Italije te Psychosoziales Zentrum für Mädchen und junge Frauen – die Spinnerei iz Austrije. Cilj projekta jest podizanje svijesti javnosti u našim lokalnim zajednicama te stjecanje novih znanja u polju ITC tehnologije, poduzetništva, ženskih prava i aktivnog sudjelovanja, kako bi sudionice što kvalitetnije pristupile problemu.