Sudjeluj u inicijativi mladih INCORE

Udruga PaRiter traži mlade od 18 do 30 godina koji/e žele razbiti tabue o seksualnosti i dobiti znanstveno utemeljene informacije te informirati svoje vršnjake o ovoj temi.

Što ćeš raditi?

Postat ćeš dio transnacionalne inicijative mladih zajedno s mladima iz Španjolske i Italije.

Sudjelovat ćeš na treningu u Rijeci (5 dana + 2 dana za putovanje) koji će se održati od 01.07. do 07.07.2019. godine, gdje ćeš učiti o odnosima u vezama, rodnim identitetima, seksualnoj orijentaciji, rodnoj ravnopravnosti, prevenciji nasilja u vezama, prevenciji spolno prenosivih bolesti i sličnim temama u internacionalnom okruženju i povezati se s mladim ljudima. Svi troškovi su pokriveni.

Sudjelovat ćeš u 4 kratke online edukacije o sastavljanju manjeg istraživanja/ispitivanja, izradi infografika i dijeljenju informacija o seksualnosti iz provjerenih, znanstveno utemeljenih izvora. Tijekom rujna i listopada 2019.

Provest ćeš manje istraživanje/ispitivanje koliko su mladi informirani o seksualnosti (spolno prenosive bolesti, kontracepcija, rodna ravnopravnost u vezama, seksualna orijentacija, itd.). Tijekom rujna i listopada 2019.

Izrađivat ćeš infografike koje obuhvaćaju temu seksualnosti kako bi informirali mlade ljude. Od studenog 2019. do svibnja 2020. ovisno o dinamici grupe.

Pripremit ćeš završni događaj uz pomoć tima i mentora/ice.

Za prijavu pošalji kratki CV i kratko motivacijsko pismo u kojem ćeš objasniti zašto želiš sudjelovati na ovom projektu. Svoju prijavu pošalji na adresu s naznakom “INCORE – Prijava za sudjelovanje”. Rok za prijavu je 10.05.2019.

Projekt traje od 01.02.2019. do 30.06.2020.

Više informacija o inicijativi i aktivnostima potraži u Info paketu.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.