Safe@festival radionice na 7. Smoqui

Idućeg vikenda počinje nam 7. Festival queer i feminističke kulture Smoqua! Tema 7. izdanja festivala „Zauzimanje prostora“ u središte postavlja pitanje sigurnosti i otvara put promišljanju o društvenom ugnjetavanju. LGBTIQ+ osobe i žene nerijetko svjedoče o raznim oblicima socijalne isključenosti, zanemarivanja, nevidljivosti i/ili nejednakosti. Jesu li trgovi, klubovi i domovi sigurna mjesta za nas? Jesmo li oslobođene i oslobođeni od straha dok šetamo našim gradovima ili dok koristimo javni prijevoz?

O tome progovaramo zajedno u tri dana Smoque, a s velikim vas zadovoljstvom pozivamo na dvije radionice pod vodstvom KUN Centre for Equality and Diversity iz Norveške:

13.10.2023. /Safe@festival za organizatore/ice događaja

Radionica za organizatore i organizatorice velikih događaja (koncerti, festivali i sl.) o tome kako spriječiti, prepoznati i odgovoriti na seksualno nasilje na festivalima i u drugim javnim prostorima. Naučite kako planirati i organizirati kulturne događaje bez nasilja, uključujući procjenu rizika i sankcije. (OKC Palach, Kružna 8)

14.10.2023. / 14.00 – 16.00 Radionica za mlade: Safe@festival

Radionica za (LGBTIQ+) mlade o seksualnom uznemiravanju, rodno uvjetovanom nasilju i sigurnosti na javnim mjestima na festivalima. Naučite više o različitim oblicima nasilja, kako ih prepoznati i kako na njih reagirati. (OKC Palach, Kružna 8)

Vidimo se na festivalu!

*Radionice se ostvaruju kroz bilateralno partnerstvo s organizacijom KUN (Centre for Equality and Diversity) iz Norveške u sklopu projekta “Zdrave veze”. Projekt „Zdrave veze” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo (Active Citizens Fund Hrvatska) sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.