Poezija na štapu – pripreme za Noćni marš

2.3.2019. @ Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka 
Subota: 10-14 h (protestna poezija) 
Subota: 16-20 h (izrada transparenata)  

Voditeljice: Željka Horvat Čeč (protestna poezija), Maja Biondić i Tanja Blašković (izrada transparenata), u suradnji s organizatoricama Noćnog marša u Rijeci.   

Radionica na kojoj ćemo protestnu poeziju nastalu na radionici pod vodstvom Željke Horvat Čeč pretvoriti u transparente koji će se koristiti na Noćnom maršu u povodu Međunarodnog dana žena. Po želji i afinitetima moguće je sudjelovati na jednom ili oba dijela radionice. 
Željka Horvat Čeč (Čakovec, Rijeka) objavila je četiri knjige, zadnje zbirku pjesama Moramo postati konkretni i prozu 4 brave. Vodi radionice pisanja poezije, član je Ri Lit-a i vodi književne tribine Pisac i građanin. Nogometašica, žena, majka, antifašistkinja.  

Maja Biondić je studentica diplomskog studija ilustracije na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Rođena je 1991. u Rijeci. Završila je Školu primijenjene umjetnosti u Rijeci i preddiplomski studij modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Bavi se ilustracijom i grafičkim dizajnom.  

Tanja Blašković, magistra likovne pedagogije, djeluje u raznim područjima likovne umjetnosti. Od ilustracije, dizajna, slikarstva, do instalacija i street arta. Jedna je od urednica fanzina Superkul i prvog muzejskog fanzina Beni. Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjeluje u raznim projektima kao sudionica, organizatorica ili kao voditeljica radionica za djecu i odrasle. 

Radionica se održava u sklopu programa Kako žive žene?. Prijave za sudjelovanje na radionici slati na e-mail adresu: .