“NE je cijela rečenica.” – Održani su Razgovori o uličnom uznemiravanju

U sklopu Međunarodnog tjedna protiv uličnog uznemiravanja održale smo razgovor o uličnom uznemiravanju putem platforme Zoom, i to 16. travnja 2021. godine. Događanje je organizirano u suradnji PaRitera i Hollaback! Croatia.

Razgovarale smo o uličnom uznemiravanju. Zašto ga ne smijemo tolerirati, te što napraviti ako smo vidimo ulično uznemiravanje. U razgovoru su sudjelovale Marija Trcol iz PaRitera i Ivana Šalinović iz HollaBack! Croatia. Razgovor je moderirala Dunja Bonacci Skenderović.

PaRiter je je neprofitna nevladina organizacija koja promiče ljudska prava, kulturu nenasilja, toleranciju, prava manjina i rodnu ravnopravnost. Pokrenule su, u suradnji s Platformom za reproduktivnu pravdu, kampanju Bitna si koja je nastavak kampanje #ženeujavnomprostoru.

 #ženeujavnomprostoru je kampanja koja je nastala ad hoc, no reakcija u javnom prostoru je pokazala da je kampanja takve vrste upravo ono što trebamo: žene su podijelile svoja iskustva, otvorile smo prostore za razgovor o problematici seksualnog uznemiravanja u javnom prostoru. – više o kampanji možete vidjeti na Bitna.si.

HollaBack! Croatia je dio međunarodnog pokreta HollaBack! koji je posvećen zaustavljanu uličnog uznemiravanja. Hollaback! prekida tišinu koja je ovjekovječila seksualno/rodno nasilje. Zauzima stav da su svi oblici rodno utemeljenog nasilja neprihvatljivi i kreira stvarnost u kojoj imamo mogućnost izbora—i što je još važnije —mogućnost reakcije. – više o HollaBack! Croatia možete saznati na croatia.ihollaback.org.

Razgovor možete poslušati i pogledati na našem YouTube kanalu.