Izrađen nacrt publikacije s primjerima dobre prakse u području prevencije ranog napuštanja školovanja

Centar za interdisciplinarne rodne studije (CEIG) pri Sveučilištu Vic iz Španjolske i partnerske organizacije PaRiter, Fundacja Laboratorium Zmiany (Poljska) i Pour la Solidarite (Belgija) održali su treći radni sastanak 21. siječnja ove godine u sklopu Erasmus+ projekta „Crossroads“. Sastanak je omogućio daljnju razmjenu socijalnih i obrazovnih praksi usmjerenih na prevenciju ranog napuštanja obrazovanja te ocjenu prvog nacrta publikacije s primjerima dobre prakse koji je u pripremi.

Daljnji razvoj sadržaja publikacije uključit će fokus grupe u ožujku, travnju i svibnju. Sudionici fokus grupa bit će srednjoškolci, studenti, srednjoškolski nastavnici, sveučilišni profesori i osobe koje rade s mladima. Nacrt publikacije koja objedinjuje primjere dobre prakse sastoji se od prvog dijela koji je teorijski, a obuhvaća intersekcionalni pristup problemu ranog napuštanja školovanja. Drugi dio sadrži primjere aktivnosti koje se mogu primijeniti u radu s mladima.

Svrha projekta Crossroads je razmjena metodologija razvijenih europskim zemljama s ciljem  rješavanja problema napuštanja obrazovanja, čiji se uzroci mogu pronaći u različitim vrstama nejednakosti kao što su spol/rod, porijeklo, socijalni status ili etnička pripadnost. Projekt je financiran sredstvima programa Europske unije Erasmus+.