“Budite hrabri i dođite, ova knjiga će biti jednako hrabra dajući vam svoju priču”

U Hrvatskoj od multiple skleroze boluje gotovo 6 000 osoba. Kako bolest napreduje mnogi završe u invalidskim kolicima, a među njima je velik broj žena. Kakav je život žene s invaliditetom, u živoj knjižnici ispričat će vam Elizabeta.

Što Vama osobno znači živa knjižnica i zašto ste se odlučili sudjelovati u njoj?

Živu knjižnicu vidim kao izvrsnu priliku za druženje, razmjenu iskustava i informacija, učenje, upoznavanje ljudi… Sudjelujem jer želim pomoći i drugima i sebi. Možda imam neke informacije i spoznaje o kojima ljudi teško govore ili pitaju, a voljeli bi znati više, a govoreći o sebi drugim ljudima – pomičem vlastite granice i djelujem pozitivno na osobni razvoj.

S kojim se preprekama/problemima u svakodnevnom životu najčešće susrećete?

Nevjerojatno je koliko ista stvar može izgledati različito s obzirom na perspektivu iz koje se promatra. Dok su arhitektonske prepreke na svakih nekoliko metara u gradu Rijeci i stvaraju uistinu ogroman problem kretanju s kolicima, u isto vrijeme oni koji su zaduženi za njihovo otklanjanje uvjereni su da prepreka nema. Drugim riječima, imate situaciju prestrmih nagiba na pješačkim prijelazima, a nakon njih vam kotači završe u šahtu – vrlo opasno, jer je pad s kolicima neminovan.

Zašto bi preporučili građanima da dođu u živu knjižnicu?

Budite hrabri i dođite, ova knjiga će biti jednako hrabra dajući vam svoju priču. Tako rastemo zajedno.