Zaštita životinja u Litvi

Lese, organizacija iz grada Vilnius koja pruža utočište životinjama, traži  volontere/ke. Poslovi uključuju čišćenje kaveza, hranjenje životinja, šetanje pasa, brigu o životinjama (pranje, šišanje, pripreme za slikanje,…). Volonteri/ke također mogu pomoći u administraciji (fotografiranje, traženje sponzorstva, komunikacija sa stranim zemljama, pisanje članaka, širenje informacija o organizacijama za zaštitu životinja…).

Projekt počinje u rujnu 2017. i traje do kolovoza 2018.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na a najkasnije do 1.4.2017.  Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .