Zanimljiv EVS projekt u Rumunjskoj

Udruga SYNERGY ROMANIA traži 5 volontera/volonterki za volontiranje od 1. rujna 2015. do 30. kolovoza 2016. u drugom najvećem rumunjskom gradu Iași. Iaşi je smješten u središnjem dijelu pokrajine Moldavije, u nizinskom području, okružen brdima s brojnim šumama i vinogradima. Nalazi se 10 km od rijeke Prut kojom prolazi granica s državom Moldavijom.

Dodatne informacija o projektu možete pronaći na: synergyforyou.ro_.pdf

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije ispune upitnik dostupan na http://bit.ly/1wP8xK0,  a najkasnije do 30. 3. 2015. 

 


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima su pokriveni troškovi troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte ili na broj 095/393-5611.