Volontiraj za društvenu inkluziju

European Network on Independent Living (ENIL) iz Brisela traži motivirane volontere/ke koji/e žele pridonijeti izgradnji inkluzivnog društva. ENIL promiče jednake mogućnosti za osobe s invaliditetom i bori se protiv diskriminacije u Europi. Adresira nedovoljnu zastupljenost osoba s invaliditetom u socijalnoj politici, a djeluje prema principima solidarnosti, vršnjačke podrške, deinstitucionalizacije, demokracije i samoodređenja.  Volonteri/ke će imati zadatke u skladu sa vlastitim vještinama. Organizacija potiče osobe s invaliditetom na sudjelovanje u ovom EVS projektu.

Projekt počinje u siječnju 2016. i traje 6-12 mjeseci.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i kraće motivacijsko pismo na . Rok prijave je 15.8.2016.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte  ili na broj 095/393-5611.