Volontiraj u Češkoj!

Organizacija Decko iz grada Náchod (Češka) poziva volontere/ke koje vole raditi s djecom i mladima da se pridruže njihovom timu.

Volonteri/ke se mogu, ovisno o interesima,  uključiti u sljedeće aktivnosti: sviranje gitare, trbušni ples, break dance, ulični ples, penjanje, lončarstvo. Pomoć pri pripremi aktivnosti za mlade i odrasle, kulturnih događaja za djecu, radionica u školi, ljetnog kampa i drugih aktivnosti.

Projekt počinje u siječnju 2018. (moguće je dogovoriti datum) i traje 8 mjeseci.

Više informacija o projektu nalazi se na linku.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju motivacijsko pismo i CV (oboje na engleskom) na . Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .