Umjetnost i kultura u ruralnom okruženju

Organizacija Centaurus iz Banske Bistrice (Slovačka) traži volontere/ke koje zanima povijest, umjetnost te se ne boje novih iskustava. Glavne aktivnosti projekta “Traditional farmstead” su zaštita okoliša, umjetnost i povijest. Cilj projekta je rekonstruirati postavu farme iz 1500 godine pr.n.e. Lokacija projekta je u ruralnom predjelu okruženom planinama i šumom, a većina aktivnosti održavat će se na otvorenom (izgradnja sušionice za voće, održavanje  prostora za životinje, eko-vrtlarenje, briga o konjima…).

Projekt počinje u rujnu 2017.  i traje pet mjeseci.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na , a najkasnije do 31.8.2017. Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .