Uključi se u rad Pariter.hr portala

Ako vas zanimaju ljudska prava, prava manjina, rodna ravnopravnost te znate i volite pisati ili želite naučiti osnove novinarstva i steći radno iskustvo pridružite nam se u radu portala novonastale Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter.

Sve što trebate je dobra volja, računalo s internetskom vezom, prijateljski odnos s pravopisom hrvatskog jezika i dobro razumijevanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika. Za sve ostalo što želite i trebate naučiti (a u našoj je domeni), pobrinut ćemo se uz poticajnu atmosferu uživo ili putem Skypea.

Prijave za volontiranje na Pariter.hr portalu otvorene su od danas, 1. prosinca, a traju do 15. prosinca. Nakon objedinjenih prijava, 17. prosinca bit će vam poslan volonterski upitnik koji će, uz osobne podatke i upit o vašim interesima, sadržavati i dva obavezna novinarska zadatka.

Uz upitnik ćete dobit i sve potrebne upute i materijale za što bolje ispunjavanje zadataka.

Rok za dostavu ispunjenih upitnika je 22. prosinca. Nakon selekcijskog procesa, 28. prosinca, 10 kandidata/kinja bit će obaviješteno o daljnjem sudjelovanju na praktičnoj radionici.

Radionica će se održati početkom siječnja u Rijeci, a o vremenu i mjestu održavanja radionice ćemo vas pravovremeno obavijestiti. Radionica će uključivati upoznavanje s osnovama novinarstva te uputama za rad na Pariter.hr portalu. Oni volonteri koji nisu u mogućnosti sudjelovati u radionici sve potrebne informacije i materijale dobiti će putem e-maila ili Skypea.

Nakon radionice, uključit ćete se u rad portala kroz pisanje kratkih formi vijesti, a volonteri/ke koji se istaknu svojim radom imat će prilike okušati se i u dužim novinarskim formama.

Prijavite se što prije, a najkasnije do 15. prosinca na s naznakom ‘VOLONTIRANJE NA PORTALU’. U e-mailu navedite vaše ime, prezime, podatke za kontakt (e-mail adresu i broj mobitela) te kratko obrazloženje (5-10 rečenica) motivacije za prijavu.