Uključi se u projekt “Schools of volunteering“ i „Helping volunteers“

Volontiraj na EVS projektu u Poljskoj!

Volonterski centar iz grada Kielce (Poljska) poziva volontere iz Hrvatske da se uključe u projekt “Schools of volunteering“ i „Helping volunteers“.

“Schools of volunteering“
Poslovi za volontere uključuju pomoć pri u organizaciji svakodnevnih aktivnosti (vrtić i klub izvanškolskih aktivnosti), vođenje igara i radionica na engleskom, organizacija zabava za strance, promocija volonterstva među djecom, podrška djeci kroz razne kreativne aktivnosti, a volonterima/kama se otvara i prostor za razvoj vlastitih ideja i projekata.

Više informacija o projektu nalazi se na linku.

„Helping volunteers“

Volonteri/ke će putovati po regiji i promovirati volonterstvo i kulturu svoje zemlje (organizirati prezentacije i radionice) među djecom i studentima, pomagati u volonterskom centru, voditi radionice (jezici i hobiji), organizirati mjesečne zabave za strance. Osim toga moći će realizirati vlastite ideje i projekt.

Više informacija o projektu nalazi se na linku.

Projekti počinju 1.9.2017. i traju do 30.6.2018.
Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na . Rok projave je produžen.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .