Sudjeluj na razmjeni mladih u Sajanu

Pozivamo mlade osobe da sudjeluju na razmjeni mladih koja će se održati od 20.07. do 27.07.2017. u mjestu Sajan u Srbiji. Tražimo četiri sudionika/ce (do 30 godina) i jednu osobu  koja će biti teamleader (može biti starija od 30 god).

Ova razmjena dio je projekta „Rodno osjetljivo novinarstvo i izvještavanje – promoviranje promjene za rodnu ravnopravnost“ kojem je cilj podići standarde izvještavanja, i to tako da ono postane rodno osjetljivije te povezivanje novinara/ki i organizacijama civilnog društva u zemljama partnera. U projekt su uključeni sudionici/e iz Srbije, Estonije, Italije, Češke, Makedonije, Hrvatske i Bugarske. Ideja za ovaj projekt je došla iz potrebe da se mlade ljude, naročito žene, ohrabri da razmjenjuju mišljenja i iskustva kako koristiti medije kao alat u radu s mladima za teme rodno uvjetovane diskriminacije i marginalizacije te promocije rodne ravnopravnosti.

Projekt će osnažiti sudionike/ce da svoje projekte učine dostupnije i vidljivije javnosti, ali im dati i konkretne primjere na koji način mogu promovirati rodnu jednakost. Uz to, projekt će sudionike/ce osposobiti da budu rodno osjetljivi prema njihovim ciljanim skupinama kroz korištenje različitih medija, s naglaskom na online medije.

PaRiter je partner na Erasmus+ projektu Rodno osjetljivo novinarstvo i izvještavanje – promoviranje promjene za rodnu ravnopravnost, i to s organizacijama Forum Zena Indjija, Seiklejate Vennaskond, H.R.Y.O. Human Rights Youth Organization, Gender Alternatives Foundation, Business & Professional Women Prag II. Projekt je financijski podržan kroz program Europske unije Erasmus+.

Info pack možete naći na linku.

Troškovi puta, hrane i smještaja su pokriveni, a radni jezik treninga je engleski. Ispunjenu prijavnicu pošaljite isključivo na (NE slati na adresu hosting organizacije koja je navedena u prijavnici) s naslovom „Youth exchange-Gender Sensitive Journalism and Reporting“. Rok prijave je produžen, zainteresirani neka što prije pošalju prijavu.