Sramotne izjave dvojca iz Dolce & Gabbana pokrenule su žestoke reakcije na društvenim mrežama

Engleski pjevač Elton John pozvao je na bojkot modnog dua Dolce & Gabbana, na što je Stefano Gabbana uzvratio nazivajući Elton Johna “fašistom”. Uzrok okršaja je prošlotjedni intervju s ovim poznatim gej dvojcem (čija je povijest obilježena i intimnom vezom), a u kojem su istospolne zajednice nazvali “neprirodnim tvorevinama”. Svjetski celebrityi stali su na stanu Eltona Johna te su, na društvenim mrežama, oštro napali ljude koji stoje iza D&G brenda. 

Da podsjetimo, Gabbana je u intervjuu izjavio: “Gay obitelji nisu prave obitelji. Jedina prava obitelj je ona tradicionalna”. D&G su nastavili s objašnjavanjem kako se ne slažu s načinima umjetne oplodnje i stvaranja potomstva putem surogat majke: “Život ima prirodni tijek i taj tijek ne treba narušavati”, izjavili su tom prilikom. Domenico Dolce otišao je i korak dalje, dodajući da su “djeca stvorena na takav način `sintetička djeca`, jer kako drugačije nazvati nešto nastalo kao produkt surogat majke i sjemena izabranog iz kataloga. Djeca trebaju majku i oca. Ne bih mogao zamisliti svoje djetinjstvo bez majke. Isto tako osjećam okrutnim da se dijete uzme majci na ovaj ili onaj način.”

Elton John, koji, u prosincu prošle godine, sklopio brak sa svojim dugogodišnjim partnerom i s kojim ima dva sina začeta upravo in vitro oplodnjom, pozvao je na bojkot brenda D&G te je na svom Instagram profilu napisao: “Kako se usuđuješ moju predivnu djecu nazivati sintetičkim tvorevinama? Srami se na osudi i upiranju prsta u In vitro oplodnju, koja je čudesan način, ljudima koji se vole, bili oni gej ili heteroseksualni, omogućila ispunjenje sna i dala im mogućnost imanja djece. Tvoj arhaičan način razmišljanja je van vremenski, baš kao i tvoja moda. Nikad više na sebe neću staviti nešto iz tvoje kolekcije.”

Clipboard01

Na ovo je reagirao Gabbana, čime je započeo pravi ‘celebrity rat’ na društvenim mrežama. Pristaše razmišljanja dvojca D&G nazvali su Eltona “djetinjastim” tj. “kraljicom drame”, a sam Gabbana nazvao ga je “fašistom”. Ubrzo su se u prepirku uključili i njihovi kolege iz svijeta slavnih, mahom pružajući podršku EJ-u i pozivajući na bojkot D&G-a, a neke od komentara donosimo u nastavku:

Ricky Martin: “@dolcegabbana, vaši glasovi su previše moćni da bi širili toliko mržnje…”

Ryan Murphy: “Zastrašujući  pogled ovog dvojca dizajnera nije u modi, ne može biti. Njihova odjeća je ružna kao i njihova mržnja.”

Country Love Cobain: “Sakupila sam svu odjeću s potpisom Dolce & Gabbana koju posjedujem s namjerom da je zapalim. Pod dojmom sam koji ne mogu opisati. Iako nisam pobornik bojkota, bojkot Dolce&Gabbana podržavam u potpunosti.”

Victoria Beckham: “Šaljem poljubce Eltonu, Davidu, Zacharyu i Elijahu i svoj predivnoj IVF djeci.”

Podršku su putem twittera pružili i Dan Bucatinsky, Al Roker, John Barrowman te mnogi drugi.

Hana Harazin

Izvor: Civil Rights Movement