Sport i zdrav način života u Finskoj

Organizacija Lapin Liikunta iz mjesta Rovaniemi (Finska) u svoj rad uključuje djecu, malde  iodrasle, a orgainizira sportske kampove, edukacije, bavi se zagovaranjem… Trenutno su u potrazi za motiviranim osobama koje zanima sport, sportski događaji, kreativnost i  koje bi se priključile njihovom timu i sudjelovali/e u aktivnostima: treniranje, izrada plana vježbanja,  organizacija sportskih događaja i natjecanja, upoznavanje tradicionalnih finskih sportova…

Projekt počinje u kolovozu 2018. i traje godinu dana.

Više informacija o projektu nalazi se na linku.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV s fotografijom i motivacijsko pismo na ovom linku, a najkasinje do 29.3.2018.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .