Škola u Francuskoj traži volontere/ke

Škola Lycée St Charles iz mjesta Saint Brieuc (Francuska) traži volontere/ke koji će organizirati kulturne i interkulturne aktivnosti za srednjoškolce. Informirat će mlade o mogućnostima mobilnosti, sudjelovati međunarodnim mobilnostima, organizirati sadržaje za mlade, radionice stranog jezika…

Projekt počinje 1.9.2017.  i traje do 30.6.2018.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV, motivacijsko pismo i kontakt podatke o sending organizaciji na , a najkasnije do 26.3.2017.  Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .