Riječki Crveni križ prikuplja pomoć za izbjeglice

Hrvatski Crveni križ otvara apel „Pomozimo izbjeglicama na području Republike Hrvatske“ te prikuplja novčane i materijalne donacije.

Donirati je moguće:

Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: IBAN HR6923400091511555516, Poziv na broj: 14, Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X
Internetskim donacijama na www.hck.hr
Donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen)
Uz pomoć prikupljenih novčanih sredstava Hrvatski Crveni križ osigurat će za izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć. Također, dio sredstava bit će utrošen za troškove distribucije humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će Hrvatski Crveni križ poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

U Rijeci su dva sabirna mjesta: Od ponedjeljka do nedjelje od 8 do 18 sati potrepštine se prikupljaju u skladištu Crvenog križa u Krešimirovoj 56 B (telefon: 051/673-519) te u Domu Crvenog križa Rijeka, Janka Polića Kamova 32 (telefon: 051/217-599, mobitel: 098/340-806).

Prikupljaju se samo sljedeće potrepštine:

Tost/dvopek
Sir u listićima
Riblje konzerve
Pileće paštete
Datulje/grožđice
Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom
Suhi keksi – mini pakiranje
Mini sapun
Maramice za dezinfekciju bez alkohola
Gel za dezinfekciju bez alkohola
Dječje pelene u različitim veličinama
Higijenski ulošci

Hrvatski Crveni križ neće prikupljati niti distribuirati ništa osim gore navedenih artikala te se mole građani da zasad ne donose odjeću jer je ima dovoljno na zalihama.