Rad s izbjeglicama u Moldaviji

Charity Centre for Refugees iz Kišinjeva (Moldavija), koji omogućuje kulturnu, moralnu, i materijalnu pomoć izbjeglicama i tražiteljima azila, traži volontere/ke. Poslovi bi uključivali planiranje i koordiniranje događaja i radionica, izradu prezentacija i članaka za blog, individualnu podršku korisnicima i dr.

Projekt počinje 1.7.2017. i traje do 30.6.2017.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i motivacijsko pismo (s nazivom projekta) na ,  a najkasnije do 30.10.2016.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte  ili na broj 095/393-5611.