Otvorena umjetnost i kultura u Innsbrucku

Die Bäckerei – Kulturbackstube iz Innsbrucka (Austrija) je bivša pekara, transformirana u platformu za kulturnu razmjenu  i široko područje aktivnosti (npr. joga, izložbe, koncerti…) za sve dobne skupine. Glavna ideja je pružanje podrške razvoju kreativnih ideja kao i okupljanje ljudi različitih interesa i generacija kako bi se širila ideja otvorene umjetnosti i kulture.  Organizacija traži volontere/ke s iskustvom ili interesom na području komunikacija i društvenih medija.

Zadatci za volontere/ke: Aktivno sudjelovanje u timu organizacije, komunikacija, dokumentiranje i korištenje društvenih medija, razvijanje ideja zajedno s timom, sudjelovanje na tjednim sastancima, organizacija i nadziranje kulturnih događaja (festivala, izložbi, koncerata, radionica,…) i dr.

Projekt počinje u svibnju 2017. i traje godinu dana.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i ispunjenu prijavnicu na , a najkasnije do 8.1.2017.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .