Kako se Mia provela na treningu u Bugarskoj

Početkom listopada Mia je sudjelovala na izvrsnom treningu koji se održao u Banskom u Bugarskoj, s trajanjem od 9 dana. „Explore your possibilities“ naziv je ovog treninga koji je 35-ero mladih učesnika iz 11 zemlja Europe nastojao podučiti kako da si stvore nove prilike u poslovnom svijetu, ali i razviju svoje sposobnosti i kreativnost. Sudionici treninga pomno su odabrani iz zemalja u kojima je kriza nezaposlenosti dosegla najviše domete: Srbija, Kosovo, Rumunjska, Ukrajina, Armenija, Azerbejdžan, Grčka, Bugarska, Makedonija, Albanija i Hrvatska

Trening je osmišljen da pridonese povećanju zapošljavanja mladih ljudi kroz stjecanje novih znanja i vještina koje će im pomoći podići samopouzdanje i potaknuti ih da poduzmu aktivnu ulogu u društvu.
Teme koje su prožete te teorijski i praktično obrađene na ovom projektu jesu komunikacijske vještine, vještine upravljanja, pisanje životopisa i motivacijskog pisma (motivation letter), prijava za posao i intervju te SWOT analiza osobnih prilika i prijetnji, snaga i mogućnosti. Uz to projekt je sadržavao detaljne informacije o programima potpore za nezaposlene mlade ljude, Erasmus + program i mogućnosti koje se mladima nude kroz njega. Ono što je bilo nadasve korisno jest učenje o pisanju i apliciranju projektat i razvoju poduzetništva, odnosno samozapošljavanje.

1 (Kopiraj)

Svakako bi razmjene mladih preporučili svakome tko ima mogućnosti da se uključi, budući da uz naučeno, tu su i nova poznanstva i prijateljstva, nove mogućnosti za suradnju, kakve su se otvorile i Miji i ostalim članovima Udruge Pariter. Svi ti mladi kreativci koji se odvaže na ovakve pothvate tu su kako bi sebi otvorili nove prilike za budućnost. Dovoljno je biti uporan i kontinuirani pratiti edukacije i seminare koji se nude (najjednostavnije putem naše Facebook i internetske stranice ili nekih srodnih organizacija), brzo reagirati i kvalitetno se predstaviti u aplikaciji.

Razmjene mladih savršen su alat da osnaže vaše samopouzdanje, da razvijete svoju kreativnost, stečete nova znanja i iskustva, praktična i teorijska. Upoznati ćete ljude koji vam mogu ponuditi priče o brojnim životnim prilikama, kulturama, navikama, običajima, hrani i piću, zabavi i slično. A za sve to dobijete i potvrdu (Youth Pass) koju možete priložiti u svoj CV.

IMG_9424 (Kopiraj)