Kratkoročni EVS u Bugarskoj ovog prolječa!

“Active Citizenship through Wind and Sunshine” je kratkoročni EVS projekt u trajanju od dva  2 mjeseca i biti će održan u selu OSTRITSA, ruralnom području Nacionalnog parka ‘Rusenski lom’. Projekt će ugostiti šesnaest (16) volontera iz Belgije, UK-a, Hrvatske i Španjolske.

Kratkoročni EVS volonteri/ke će raditi na aktivnostima eko izgradnje malog centra, koji pruža edukacijske projekte u selu Ostritsa (sjeverno-istočna Bugarska).  Volonteri/ke će raditi 35-40 sati tjedno s dva slobodna dana. Smještaj za volontere/ke osigurat će domaćinska organizacija u unajmljenim kućama u selu Ostritsa.
Svaki/a volonter/ka dobiti će mjesečni džeparac u iznosu od 70 eura. Tijekom aktivnosti, svaki/a volonter/ka imat će tri obroka dnevno. Za slobodne dane svaki/a volonter/ka dobit će mjesečni džeparac u iznosu od 35 eura za hranu.
Dodatne informacija o projektu možete pronaći na: http://goo.gl/uyK1zq i http://goo.gl/wQNdsr.
Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV, motivacijsko pismo i fotografiju na , a najkasnije do 25.3.2015.

EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima su pokriveni troškovi troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte ili na broj 095/393-5611.