INFO DAN: Upoznaj se s Europskom volonterskom službom (EVS) i volontiraj u Europi

Udruga PaRiter poziva vas na info-druženje o Europskoj volonterskoj službi, koje će se održati u utorak, 5.4. u prostoru Udruge Smart (Blaža Polića 2/IV) u 14 sati.

Što je Europska volonterska služba, koje mogućnosti pruža, kako iskoristiti mogućnosti za mobilnost, što se očekuje od mladih volontera/ki, koja su njihova prava, što je to organizacija domaćin i organizacija pošiljatelj, koja su pravila financiranja i ostali kriteriji, sve su pitanja na koja ćete moći dobiti odgovor.

Riječka volonterka Katarina, koja je na trenutno dio EVS volonterskog tima u Portugalu, pričat će o svojim dojmovima i iskustvu, a predstavnica Udruge PaRiter, koja je akreditirana za slanje volontera s područja cijele Hrvatske, dati će vam sve bitne informacije i odgovore na pitanja.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji mladim Europljanima omogućuje da daju svoj doprinos svijetu i pritom steknu nova znanja i vještine. EVS omogućuje mladim osobama da izraze svoju osobnu predanost kroz neplaćeni volonterski rad, u stranoj državi, unutar Europe i šire. Na taj način razvija se međusobna suradnja, solidarnost i tolerancija, što pridonosi jačanju društvene povezanosti unutar Europske unije i afirmacije aktivnog građanstva.

EVS omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.