EVS u slovenskom Parku Istra

Sustainability park Istra iz Slovenije traži volontere/ke zainteresirane za humanitarni rad, održivi ruralni razvoj, održivi turizam i eko uzgoj. Sustainability park Istra prati model održivih praksi – društvenih, ekoloških, ekonomskih i kulturnih, te stvara prostor inovacije i suradnje, uvjete pogodne za istraživanje, edukaciju i aktivnu praksu održivog razvoja.

Ciljevi volontera/ki će biti:

  1. Koordinacija volonterskih aktivnosti u Sustainability parku Istra
  2. Komunikacija s lokalnom zajednicom (uz podršku mentora)
  3. Identificiranje postojećih ideja/planova/projekata lokalnog stanovništva
  4. Pronalaženje internacionalnih primjera dobre prakse koji bi mogli unaprijediti postojeće ideje/projekte lokalne zajednice
  5. Podrška postojećim idejama/projektima (dijeljenje znanja s lokalnim stanovništvom, koordinacija volontera, pronalaženje fondova, itd.)

Projekt počinje u srpnju 2016. i traje godinu dana.

Dodatne informacije o Sustainability parku Istra možete pronaći ovdje, a iskustva mladih ljudi i volontera/ki ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV i motivacijsko pismo na ,  a najkasnije do 1.7.2016.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte  ili na broj 095/393-5611.