EVS u skloništu za beskućnike/ce

Organizacija Depaul djeluje na području Republike Irske i Sjeverne Irske, a pruža usluge za beskućnike/ce, ugrožene obitelji,  te se bavi prevencijom beskućništva. Trenutno su otvorene prijave za dva EVS projekta u Belfastu: Stella Maris i Homeless Families. Volonteri/ke biti će uključeni/e u neke od aktivnosti: umjetničke i glazbene radionice; edukacije o osnovama pismenosti, matematici, kuhanju i upotrebi računala;  kvizovi, igre, filmske večeri, organizacija sezonskih događaja i dr.

 We exist to serve homeless individuals and families, caught in the spiral of homelessness, deprived of all control of their lives, when every door is closed to them. Depaul is there because they deserve support to rebuild their lives and progress to a positive future.

Projekt počinje srpnju 2017. i traje 11.mjeseci.

Dodatne informacije o oba projekta, iskustva volontera i prijavnicu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju ispunjenu prijavnicu na , a najkasnije do 6.1.2017 (do 17 sati).


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .