EVS u Norveškoj

Eid Frivilligsentral iz ruralnog grada Nordfjordeid (Norveška) traži volontere/ke s interesom na polju kreativnosti i kulture, zdravlja i integriranja izbjeglica.  Organizirat će društvene događaje za studente, aktivnosti vezane za operu, rock festival Malakoff, sportske aktivnosti, aktivnosti na otvorenom i dr.

Projekt počinje u rujnu 2017.  i traje 12 mjeseci.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju CV i motivacijsko pismo na , a najkasnije do 15.08.2017.  Kod slanja prijave e-mailom potrebno je udrugu PaRiter () staviti u CC.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte .