EVS u Muzeju romske kulture

Muzej romske kulture  iz Brna (Češka)  traži volontere/ke. Muzej ima stalnu postavu “Story of Roma” i manje izložbe romskih umjetnika te kolekcije romske umjetnosti.  Redovni program uključuje izvannastavne aktivnosti za djecu  (slikanje, nogomet, fotografiranje, planinarenje, engleski jezik) i rad u muzeju (postavljanje izložbi i vodstvo, organizacija javnih događaja). Povremene aktivnosti uključuju vikend izlete, radionice, ljetni kamp,  posjete kulturnih i obrazovnih institucija te aktivnosti otvorene za javnost.

Projekt počinje 1.10.2017.  i traje do 30.9.2018.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV, motivacijsko pismo i upitnik na , a najkasnije do 4.12.2016.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte