EVS u Italiji

Mignanego Società Cooperativa Sociale Onlus iz Italije traži volontere/ke koji/e žele raditi s djecom, starijima, migrantima i osobama s invaliditetom. Poslovi će primjerice uključivati držanje dječjih radionica o prevenciji rodne diskriminacije i nasilja, pružanje informacija i podrške migrantima, organizaciju aktivnosti za lokalno stanovništvo i administraciju.

Projekt počinje 1.9.2016. i traje do 28.2.2017.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV, motivacijsko pismo i upitnik na , a najkasnije do 10.4.2016.

EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte  ili na broj 095/393-5611.