EVS u Italiji

Comitato d’Intesa (Belluno, Italija) traži volontere/ke  za projekt All you need is VOLunteering. Cilj projekta je podizanje svijesti o temama solidarnosti i  inkluzija mladih ljudi s manje mogućnosti, s fokusom na ruralna područja. Volonteri/ke će sudjelovati u svakodnevnim aktivnostima organizacije, prezentirati EVS i Erasmus + program, raditi na lokalnom radiju, pomoći pri organizaciji umjetničkih radionica i dr. Osim toga volonteri/ke će  naučiti i osnove upravljanja udrugom.

Projekt počinje 15.2.2017. i traje do 15.9.2017.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći ovdje.

Zainteresirani volonteri/ke neka što prije pošalju svoj CV motivacijsko pismo na , a najkasnije do 3.9.2016.


EVS – Europska Volonterska Služba (European Voluntary Service) dio je programa Erasmus+ koji omogućuje mladima u dobi od 18 do 30 godina da volontiraju u stranoj državi na kratkoročnom (do 2 mjeseca) ili dugoročnom projektu (do najviše 12 mjeseci).

Sudjelovanje u EVS-u je besplatno, a volonterima/kama su pokriveni troškovi puta, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja, izdavanja vize itd. Osim toga, volonter/ka dobiva i mjesečni džeparac te besplatni tečaj jezika.

Udruga PaRiter akreditirana je za slanje volontera iz Hrvatske na EVS projekte u inozemstvo. Za više informacija javi nam se na adresu e-pošte  ili na broj 095/393-5611.